Vad är den genomsnittliga livslängden för någon med skrumplever?

Den förväntade livslängden för patienter med levercirros är beroende av svårighetsgraden av deras tillstånd. Ett mått på patientens tillstånd är klassificerade enligt Child-Pugh betygssystemet

Child-Pugh score

Child-Pugh klassificeringar inte bara patienter med en förståelse för sitt tillstånd i förhållande till andra med cirros, men erbjuder en väl definierad fönster för livslängden .

Barn Klass A

Child-Pugh rangordning av barn Klass A är kanske det bästa scenariot för cirros patienter. Individerna i denna kategori beräknas ha en 15 -. 20-års livslängd

Child klass B

Som en patients svårighetsgrad är degraderas till barnets klass B, kommer han eller hon kallas av sin läkare att närmaste levertransplantation centrum för att få en transplantation utvärdering.

Child klass C

Barn klass C är den mest kritiska av alla Child-Pugh betyg. Dessa cirros patienter återfinns ofta på de toppar av nationens transplantation listor och är oftast endast förväntades överleva mellan 1 och 3 år.

Överväganden

Eftersom cirros patienter har nedsatt immunförsvar, är de sårbara för infektioner och andra alla andra kroppsliga föroreningar som riskerar att dramatiskt försämra deras hälsa. Under dessa omständigheter kunde Child A och B-patienter att falla snabbt till klass C status.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.