Vad kan du göra för att hålla den mänskliga appendix frisk?

Bilagan är en liten struktur knuten till tjocktarmen, även om det inte tjänar något direkt syfte för matsmältningen. Den senaste teorin om tillägget tyder på att det är en lagringsplats för kroppens tillgång på goda bakterier. Bilagan kan lätt bli inflammerade eller blockerade, vilket leder till betydande smärta och infektion. Lyckligtvis kommer en mängd olika tekniker bibehålla en frisk appendix

Diet

Appendicit är vanligen orsakas av tillfälliga rester av avföring som lossnat och blockerar öppningen i appendix. Av denna anledning är det viktigt att hålla avföringen en rätt konsistens för effektiv borttagning. Ät mycket fiberrika livsmedel, såsom frukt, grönsaker, baljväxter och fullkornsprodukter. En kost rik på fibrer hjälper driva avfall genom mag-tarmkanalen. Fibern ändras också konsekvensen av avfallet, vilket gör det mindre sannolikt att bryta sönder och blockera appendix öppning. Du bör också undvika livsmedel som innehåller mycket fett och socker. Om möjligt, begränsa intaget av förädlade livsmedel, såsom mellanmål tårtor, kakor, fryst mat och kex. Inte bara är dessa typer av livsmedel i allmänhet ohälsosam, de också orsaka blockeringar i mag-tarmkanalen.
tillräckligt med vätska konsumtionen ser till att kroppen håller hydratiserade, vilket är viktigt för att upprätthålla inre hälsa. Dessutom hjälper vatten tryck pall genom mag-tarmkanalen, vilket är viktigt för att hålla avföringen från att blockera appendix. Drick minst åtta portioner av vatten (8 oz. Vardera) varje dag.

Motion

Trots att utöva själv kommer faktiskt inte hindra tillägget blir smittade eller blockeras, kommer det att ha en positiv inverkan på appendix. Optimal allmänna hälsa är viktig för att upprätthålla en hälsosam bilaga. Sikta på att göra konditionsträning i minst 30 minuter, fyra eller fem dagar per vecka. Lägg dessutom till styrketräning övningar för att din rutin minst tre dagar per vecka. Regelbunden träning kommer att göra din immunsystemet mer kraftfullt, vilket kommer att vara mycket viktigt om ditt tillägg blir ohälsosamt.

Varningsskyltar

Under hela ditt liv, var uppmärksam på varningssignaler för blindtarmsinflammation. Smärta kommer oftast börjar runt naveln, sedan flytta snabbt till den nedre högra sidan av buken. Smärtan kommer att bli allt värre när flyttar hosta eller hoppa. De flesta människor upplever också illamående, kräkningar, aptitlöshet, ovanlig tarmrörelser, låg feber och onormal urinering. Om du märker symtom på blindtarmsinflammation, bör du söka vård omedelbart. Om den lämnas obehandlad, tillägget kan brista, vilket kan leda till en livshotande infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.