Vad skulle orsaka smärta i nedre buken i en manlig?

Termen "underlivet" refererar till området under naveln. Det finns flera orsaker till att en manlig skulle uppleva buksmärtor

Om

Lägre buksmärta svar på några olika namn, såsom magont eller kramper. Det kan hänvisa till en rad sjukdomar, och om den är ihållande, bör man söka läkare uppmärksamhet.

Symtom

Symptom på nedre buksmärtor hos män kan variera med orsak. De kan innehålla stickande smärtor eller en konstant värk. Den sjuke kan också uppleva uppblåsthet, oegentligheter, gas eller illamående.

Allmän smärta

Smärta i nedre delen av magen kommer i allmänhet att finnas på vänster sida eller höger om den orsakas av en störning av ett organ. Om centraliserad, det kan åtföljas med intestinal gas och väderspänning.

Left Side

smärta i nedre buken på vänster sida kan tyda på divertikulit, förstoppning eller tarmcancer, bland andra möjligheter bland män. Smärta på vänster sida även kan indikera problem med den vänstra njuren, den nedre delen av tjocktarmen eller nedre tarmen.

Höger sida

Smärta på höger sida av en manlig buk sannolikt skulle indikera en störning i tillägget eller en njure sten i höger njure. Också här är den första delen av tjocktarmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.