barometertryck och humör

Forskning pågår om förhållandet mellan väder och psykisk hälsa. Vissa studier fokuserar särskilt på barometertryck och humör. Även om det finns en länk, är förhållandet indirekta och komplexa, med andra närstående och yttre faktorer

teorier /Spekulationer

Det är allmänt spekulerats i att lufttrycket påverkar humör. Individer brukar rapport känna sig deprimerad eftersom trycket sjunker, ofta inför en storm, och sedan mår bättre snart lågt tryck system utgångar.

Expert Insight

En översyn av akademiska studier på detta folktron visar någon direkt koppling mellan barometertryck och humör.

Andra faktorer

Sunshine verkar spela en roll i hur du mår. En studie i tidskriften "Emotion" av Dr Jaap JA Denissen och kollegor konstaterar att människor rapporteras mår bättre på soliga dagar. Ofta på klara och soliga dagar, dominerar högtryck vädret, inrättande av ett indirekt samband mellan barometertryck och humör.

Barometertryck, har smärta och Mood

forskningen i Europa och Nordamerika etablerat en relation mellan barometertryck och smärta som artrit och huvudvärk. Studier av Tufts University forskare hävdar att barometertryck, tillsammans med temperatur, påverkar artros symtom. Forskarna tror att nivån av smärta upplevt konsekvenserna humör.

Barometertryck, kognition och Mood

ryska forskare och andra rapporterar att låga barometertryck begränsar mental aktivitet, inklusive uppmärksamhet och korttidsminne. Nedsatt kognitiv funktion på ett något regelbundet kan påverka ditt humör och hur du känner dig själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.