beta glukan botemedel mot svamp

Svampinfektioner inträffar när kroppens motståndskraft försvagas. Med ett nedsatt immunförsvar, kan svampinfektioner vara svårt att bli av med och kan återkomma. Det bästa sättet att handskas med svamp är att stärka kroppens naturliga försvar mot inkräktare. Beta glukan kan göra just det. Det är naturligt botemedel och utan tvekan det bästa immunförsvaret aktivator någonsin upptäckts

Beta Glukan: en översikt.

Beta glukaner finns naturligt långa kedjor av polysackarider som består av glukosmolekyler förenade genom beta-typ glykosidbindningar. De är vanligt förekommande i livsmedel som havre, korn, vete och jäst samt vissa typer av svamp, bland annat shiitake, reish och maitake

Beta Glukan. Immune Booster

orientaliska örter har känt i tusentals år som jäst och svamp har förmåga att stärka immunförsvaret. På 1960-talet upptäckte Dr Nicholas DiLuzio denna immun-aktiverande förening som långa kedjor av polysackarider som kallas beta glukan. Han upptäckte det när genomföra en uppföljande studie på immun aktivering förmåga zymosan, ett läkemedel som består av vägg jäst cell material.

Forskning på 1980-talet av Dr Joyce Czop vid Harvard University visade hur beta glukan arbetar för att stärka immunförsvaret. Enligt Dr Czop fungerar beta glukan genom att binda sig till makrofager och stimulerar dem att producera fria radikaler. Stimuleringen signalerar immunceller att övervinna och förstöra främmande ämnen, inklusive de som orsakar virus-och bakterieinfektioner. Slutresultatet är att en förstärkt immunsvar mot "inkräktarna" förrän de är besegrade.

Immunsystemet som förbättrar förmågan hos beta glukan stöds av studier på många prestigefyllda universitet, däribland Harvard, Tulane, och Baylor College of Medicine. Framför allt försökte forskare vid Alfa-Beta Technology i Worcester, Massachusetts, att undersöka effekterna av beta glukan beräknat på blod. De upptäckte att beta glukan ökad tillväxt av immunceller och utlöste produktion av fria radikaler i vita blodkroppar, vilket i sin tur förbättrar cellernas immunsvaret mot främmande kroppar. De har även har fastställt att cellernas antibakteriella och anti-infektion kapacitet ökade med ökning i beta glukan dosen.

Förutom att stimulera immunförsvaret, beta glukan också visat sig vara effektiv vid behandling av cancer, strålning, magsår, trauma och infektioner.

Cure för Fungus

Immunförsvaret är kroppens bästa försvar mot främmande organ. Svamp är huvudsakligen främmande kroppar som lever i och utanför kroppen. De som finns inuti kroppen brukar inte orsaka skada som immunförsvaret håller sin tillväxt i schack. Därför att det bästa sättet att skydda oss själva från svampangrepp och svampinfektion är genom att hålla ett friskt immunsystem.

Ett försvagat immunförsvar kan svampar växa okontrollerat och orsaka infektion. Beta glukan kan hjälpa kroppen bekämpa bort dessa infektioner helt enkelt genom att stimulera immunceller "främmande kropp-dödande förmåga och bidrar till att förhindra att infektionen kommer tillbaka.

forskning som bedrivs vid universitetet i Su00E3o Paulo i Brasilien ger bevis för effektiviteten av beta glukan stå emot och behandla svampinfektioner. I undersökningen testades de svar av nio patienter med allvarliga svampinfektioner till en vecka intravenös dos av beta glukan i en månad, sedan var det en gång per månad under en period av 11 månader. Efter ett år fann forskarna lägre rester av infektionen i försökspersonernas blod.

Beta Glukan Källor

Det främsta källorna till beta glukan är jäst, svamp, korn och havre. Beta glukan från jäst och svamp visa större stöd för immunsystemet fungerar, medan beta glukan från korn och havre är utmärkta källor av kostfiber som hjälper till att sänka kolesterolhalter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.