effekterna av att äta majs & är diabetiker

Även majs är en stapelvara grönsaker för många människor, kan vissa oroa sig för effekterna av att äta majs och att vara diabetiker. Lyckligtvis för personer med diabetes, är majs en näringsrik föda klassificeras som en stärkelse på Diabetes Matpyramiden tillsammans med korn, potatis, ärter och bönor. Med glykemiskt index (GI) på 42, är majs också klassas som en låg-GI-mat, vilket innebär att majs höjer blodsockret genom att ett relativt litet belopp. Den hälsosamma effekterna av att äta majs kan förnekas dock genom att konsumera fel typ av majs produkter.

Förbättrad Metabolism

En av de viktigaste länkarna mellan majs och diabetes är den höga pantotensyra finns i majs . AB vitamin som används vid bearbetning kolhydrater och protein, är pantotensyra viktigt för att hjälpa personer med diabetes behålla en hälsosam vikt genom förbättrad metabolisk funktion och för att hantera blodsockernivåerna.

Bättre hjärthälsa

En annan av de stora hälsosamma effekter att äta majs är en minskad risk för hjärtsjukdom, hjärtinfarkt och stroke i samband med folat, hittade en annan näringsämne i majs. En kopp majs innehåller 19 procent av det rekommenderade dagliga värdet för folatintag.

Förbättrad Matsmältning

Fiber i majs och annan stärkelse är en viktig del av näringspåståenden och övergripande maghälsa för personer med diabetes. De höga halter av folat finns i majs som gör majs en hjärt-hälsosam mat också bidra till mag hälsa samt, med folat erbjuder en lägre risk för tjocktarmscancer som en av fördelarna med att äta majs.

Höga nivåer av natrium och Fett

Äta konserverad majs med salt, eller lägga bordssalt och smör till färsk majs, kan orsaka människor med diabetes att omedvetet konsumera ohälsosamma mängder natrium och fett när man äter majs med en måltid. Smör och andra fetter skall ätas sparsamt i en näringsrik kost, så att lägga till dem majs och annan stärkelse minskar hälsosamma vinster.

Högt blodsocker och aptit

Den vanligaste negativa effekterna av att äta majs produkter kommer från hög majssirap, gjorde ett sötningsmedel från majs och är vanliga i förädlade livsmedel. En kombination av glukos och fruktos, hög majssirap kan inte höja blodsockernivån så mycket som vanligt socker gör, men till skillnad från glukos, fruktos gör inte stimulerar frisättningen av insulin eller hormonet leptin, som triggar mättnad. Hög majssirap, då lämnar diabetiker i behov av insulin för att reglera blodsockret och missnöjda med sitt måltid eller mellanmål, vilket resulterar i möjligheten till överätande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.