fastar krävs för von Willebrands blodprov?

Den vanligaste testet för von Willebrands sjukdom, en komplex blödningssjukdom, är den faktor VIII koaguleringseffekt test. Detta enkelt blodprov åtgärder nivåer av ett protein koagulering befordras av von Willebrands faktor. Patienterna behöver inte fasta före provningen

Funktion

test för von Willebrands sjukdom avgör indirekt nivåer av von Willebrand faktorn. Låga nivåer av faktor VIII-koaguleringseffekt tyder på att von Willebrands faktor saknas eller fungerar felaktigt.

Effekter

läkare får rekommendera att patienter snabbt innan vissa typer av blodprover, inklusive tester blodglukos för att mäta insulinproduktion. Fastan påverkar inte signifikant nivåer av faktor VIII-koaguleringseffekt och kommer inte att märkbart påverka testresultatet.

Teorier

En liten 1976 studie som genomfördes av Medicinska universitetet i South Carolina visade att patienterna upplevde minskad funktion av von Willebrands faktor efter att ha förtärt glukos. Detta kan tyda på att fasta, som tillfälligt sänker blodsockernivån, något kan öka nivåerna av von Willebrands faktor och den faktor VIII koaguleringseffekt. Detta är dock effekten inte tillräckligt betydelsefulla för att resultera i ett felaktigt mätresultat.

Överväganden

Sedan blodsocker-och insulinnivåer påverkar funktionen hos von Willebrands faktor, kan vårdgivare föreslår att en patient med diabetes följa en specialiserad diet innan von Willebrand testet.

Varning

Om du har en känd sjukdom, inte snabbt utan att först rådfråga din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.