hur man administrerar jontoforesen

Iontophoresis är en behandling som använder en elektrisk ström för att överföra en avgift, och ibland mediciner, under hudens yta. Denna behandling används för att öka blodflödet och levererar smärtstillande medel till en skada och även kan styra överdriven svettning sjukdom som kallas hyperhidros. Administration metoder för iontophoresis behandling varierar beroende på exakt vilken typ av problem

Administrera Jontofores för smärtlindring


1.
Applicera depotplåstret medicin till en självhäftande elektrod som ska anslutas till huden.

2.
Placera elektroden ordentligt på det område som utsetts av huden (där skadan eller såret ligger) och tryck ner för att vara säker hela ytan ligger an mot huden.

3.
Anslut kablarna från portabla generatorer till elektroden, att se alla anslutningar är täta.
4.
Slå på generatorn och instruera din patient att tala om när det område som ska behandlas känns nervös. Den nuvarande skall vara stark men bekväm. I december 2004 frågan om "Rehab Management" förklarar att iontophoresis för smärtlindring använder ett varierat aktuell, beroende på storleken på elektroden som används, men i allmänhet varierar mellan 0,1 till 0,5 mA/cm2 (milliampere per kvadrat centimeter).
.
5
Administrera behandling enligt den ordination, vissa läkemedel sätts genom iontophoresis för mindre än en timme, medan andra kan ta 12 timmar eller mer för att absorberas i kroppen.

Administrera Jontofores som Hyperhidros Behandling


1.
Häll kranvatten upp till strecket i pannorna används för att behandla överdriven svettning i händer eller fötter. Om ditt område har särskilt mjukt vatten, kan du behöva lägga till en tesked bakpulver i vattnet.
2.
Be din patient att ta bort alla smycken innan de genomgick iontophoresis. Den elektriska strömmen som används under behandlingen skulle kunna skada artiklar eller orsaka skada. Öppna sår på händer eller fötter kan skyddas från irritation med en tunn beläggning av vaselin, enligt Internationella Hyperhidros Society.
3.
Kontrollera att kablarna som förbinder kastruller till ledningsbandet enheten sitter fast ordentligt och att patientens händer eller fötter är placerade i bassängen med vatten. Slå på strömmen till den inställning som anges av läkaren. Styrkan i den elektriska strömmen kan bero på graden av svettning problem.
4.
Administrera iontophoresis behandling för 20 till 40 minuter, stäng sedan av nuvarande och låt din patient att torra hans händer eller fötter. Inledande behandlingar kan krävas flera gånger i veckan under en till två veckor innan de övergår till en underhållsdos rutin av en gång i månaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.