hur man kan övervinna halitosis

Någonsin hört uttrycket halitosis? Det är resultatet av ämnesomsättningen i munhålan bakterier och matrester i form av gaser som kallas flyktiga svavelföreningar (VSCs). Denna gas består av svavelväte ämne, metylmerkaptan, dimetyl disulfide och dimetyl svavelväte. Dessa ämnen är alltid produceras i den metaboliska processer av bakterier eller normal flora som finns i munhålan. Så VSCs under normala omständigheter skulle kunna finnas i var mans mun sår.

Detta kommer dock att vara ett problem om det finns en ökad CSVs nivåer i munnen, det vill säga när det finns en ökad aktivitet av anaeroba bakterier i munnen som orsakar lukten av VSCs upptäckts av luktsinnet. Denna ökade aktivitet kan orsakas av låg syrehalt i munhålan, vilket är när salivproduktionen minskar. Minskning av salivproduktion kan orsakas av revet eller hål i tänderna (karies). Här tips för att övervinna den:
1.
Håll rent och friska tänder och mun genom att borsta tänderna två gånger om dagen, morgon och kväll innan sängen. Det rekommenderas också att använda tandtråd att rengöra plack, särskilt mellan tänderna. Rutinmässig rengöring är nödvändig med tanke på den plack kommer snart tillbaka efter tänderna rengöras. Genom att göra detta regelbundet och korrekt kan förhindra tandsten, karies att undvika uppkomsten av dålig andedräkt.
2.
Borsta tungan, eftersom ytan på tungan som inte är platt, så att resten av maten fortfarande kan hålla sig till /bakom. Dirty tungan kan orsaka dålig andedräkt.
3.
Gurgla med munvatten som innehåller en bra antiseptisk för munnen hälsa. Skölj munnen efter måltid för att spola matrester. Du kan använda antiseptisk munvatten för att minska dålig andedräkt, men använd det inte för ofta. Eller så kan du gnugga bara ytan av tungan försiktigt bort ackumulerade saliv i den.
4.
Många färskvattenförbrukning och undvika att dricka kaffe, eftersom det skulle förvärra situationen. Drick mycket vatten för att förhindra att din saliv samlas i tungan och halsen. Detta kommer att förhindra bakterier samlas i munnen.
5.
Selektiv mat. Välj livsmedel som naturligt. Faktiska saliv i munnen naturligt fungerar som lösningsmedel. Men att äta den moderna maten gör saliv inte kan fungera maximalt. Så, begränsa konsumtionen av skräpmat, snabbmat och andra moderna livsmedel. Öka grönsaker och frukt förbrukning. Fiberinnehåll i livsmedel och vätskor kan hjälpa till i processen av självrengörande av tänder och förebygga tand skador.
6.
Tugga söta mindre tuggummi som inte innehåller socker kan också hjälpa till att stimulera salivproduktion, särskilt för dem som har den typ av tjock saliv.
7.
Om du har håligheter, behöver det behandlas eller lagas. Behandla tandkött och tänder behandla infections. Immediately ditt tandkött innan det blir svår infektion. Om du behöver dina tandproblem.
8.
Undvik förstoppning. En orsak till dålig andedräkt är en mag sjukdom som orsakar svåra avföring, eller så kallade förstoppning. För att övervinna förstoppning, många-multiplicera fibrer mat, vatten och motionera regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.