mänskliga vittnesmål om skabb behandlingar

Skabb är en vanlig hudsjukdom orsakad av kvalster-Sarcoptes scabiei-att gräva djupt i ytan av mänsklig hud. En person med skabb kan uppleva upprepade klåda och se röda utslag på det smittade området. Du kan inte se dessa kvalster, eftersom de förblir osynliga för det mänskliga ögat. De dras till fuktiga och varma områden i den mänskliga kroppen, där kvinnornas kvalster kommer håla att lägga sina ägg. När dessa ägg kläcks under huden, kommer skabb infektion börja

SKABB kvalster

kvalster som orsakar skabb är känsliga för miljön , eftersom de endast kan överleva i 24 till 36 timmar som lever i en värd kropp under normala förhållanden. SKABB kvalster överförs genom hud-mot-hudkontakt med andra. Sexuella kontakter är oftast den vanligaste sättet att sprida hudinfektion. Om du misstänker att du har skabb, titta på symptom som kan uppkomma hudinfektion före att få behandling.

Symptom på Skabb

Symtomen på skabb infektion tar normalt en månad att manifestera från tiden för kontakt med kvalster. Du är smittad med skabb när du får svår klåda under natten. Du kan se röda prickar där kvalster har grävt in i huden. Dessa röda markeringar ses vanligen på armbågar, insidan av låren och baksidan av dina händer. SKABB infektion kan också orsaka blåsor på huden som tenderar att sippra och skorpa.

Behandling av Skabb

Om du hittar dessa symtom, gå direkt till läkaren och få din hud infektion kontrolleras. Läkaren kan ge dig en medicinerad lotion för att eliminera spridning av skabb och hindra dem från att om någon fler ägg.

Medicated Lotion

Innan det medicinska lotion, måste du rensa din kropp grundligt som lotion täcka din hud från halsen hela vägen till tårna. Håll lotion på natten och tvätta bort det nästa dag. Att behandla skabb infektion med läkemedel lotion bör upprepas ungefär sju till 10 dagar. Den röda märken börjar försvinna inom ett par dagar. Klåda kan pågå i ungefär tre veckor, även efter tillämpning av läkemedel lotion.

Hålla Skabb Borta

För att undvika att få skabb, linne och sängkläder skall tvättas i varmt vatten för att bli av med några kvardröjande kvalster. Undvik fysisk kontakt med personer som du misstänker har skabb för att hindra spridning av infektionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.