noncardiogenic användning av betablockerare

betablockerare, en klass av läkemedel förskrivna mest för behandling och kontroll av högt blodtryck och hjärt-relaterade sjukdomar, används också för att behandla andra villkor som faller utanför parametrarna för kardiovaskulär medicin. Dessa mediciner, även känd som beta-receptorblockerande medel, verkar genom att blockera adrenalin och noradrenalin från att binda till beta-receptorerna av nerver, enligt MayoClinic. com.

ångestsyndrom

I en intervju med ABC News i februari 2008, säger Brian Brennan, MD, biträdande chef för translationell neurovetenskaplig forskning vid McLean Hospital i Belmont, Massachusetts, att betablockerare kan minimera de fysiska manifestationerna av ångestsyndrom. Som används mest, enligt Brennan är propanerol (säljs även under varumärket Inderal). Propanerol är en icke-selektiva beta-blockerare, vilket innebär att det blockerar adrenalin-och noradrenalin från att binda till både beta-1 och beta-2-receptorer, till skillnad från en selektiv betablockerare, som blockerar endast beta-1 receptorer och är mest effektiv för kardiovaskulära tillämpningar. Brennan framhöll att betablockerare inte verkar göra mycket för att ta itu med känslomässig stress i samband med ångest.

Glaukom

Glaukom Research Foundation rapporterar att betablockerare kan bidra till att minska kroppens produktion av intraokulära vätska. Stora mängder av denna vätska sätta ohälsosamma trycket på känsliga strukturer i ögat, som orsakar glaukom. Märkes-glaukomläkemedel som innehåller betablockerare som viktiga ingredienser ingår Betagan, Betimol, Betoptic S, Istalol, OptiPranolol och Timoptic-XE. Stiftelsen anger att vanliga biverkningar av beta-blockerare droger glaukom är trötthet, lågt blodtryck och minskad puls. Astmatiker tar dessa läkemedel kan uppleva andnöd.

Hypertyreos

En överaktiv sköldkörtel kan utlösa en rad olika symtom, av vilka en del kan styras av betablockerare, enligt Merck Manuals. Hypertyreos, de tillstånd som orsakas av överaktiv sköldkörtel, kan manifesteras som en struma (en svullnad av körteln), tremor, ångest, nervositet, överdriven svettning, viktminskning, frekvent tarmtömning, onormal hjärt rytmer, snabb puls och högt blodtryck. Enligt Merck kan betablockerare vara effektiva för att möta några av dessa symtom, särskilt snabb puls, skakningar och andra fysiska manifestationer av ångest.

Migrän

Betablockerare har konstaterats vara till stor hjälp i att förebygga migrän, men den exakta mekanismen genom vilken de arbetar här magin är fortfarande okänt, enligt WebMD. Men vissa läkare teoretiserar att det kan ha något att göra med droger förmåga att slappna av blodkärl, en effekt som gör betablockerare användbart vid behandling av högt blodtryck. Det är viktigt att notera att betablockerare används för att förebygga migrän men är inte effektiva för att lindra migrän symptom när en attack har börjat. Magnum (Migrän Awareness Group: En nationellt samförstånd för migränpatienter) påpekar att betablockerare kan interagera med andra läkemedel och kan vara kontraindicerad för personer med andra sjukdomstillstånd. Det är därför viktigt att kontrollera med din läkare innan du använder betablockerare mot migrän förebyggande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.