som kandiderar för kontaktlinser?

Människor väljer kontaktlinser av olika skäl. Sport och personlig inställelse är kanske de två vanligaste orsakerna någon väljer att placera en liten plastlins direkt på ögat, men det finns andra orsaker också

synproblem

Personer med synproblem som inte vill bära glasögon av kosmetiska skäl kan välja att besöka en ögonläkare och få kontaktlinser. De flesta människor med ögonproblem vision kan bära en av flera typer av kontaktlinser.

Kontaktpersoner för fysisk aktivitet

Både amatörer och professionella idrottare med synproblem ofta bär kontakterna medan de deltar i konkurrensutsatta friidrott. Kontakter bärs i stället för glasögon eftersom de är mindre benägna att lossna eller falla av under fysisk aktivitet.

Cataract Patienter

Människor som har fått mindre kataraktkirurgi, där ögats lins inte togs bort, kan åläggas att bära särskilda kontakter efter operationen.

dekorativ Kontaktlinser

Människor som vill ändra utseendet på sina ögon eller dölja en missfärgning av ögat kanske väljer kontaktlinser som ändrar utseendet på ögat. Enligt US Food and Drug Administration (FDA) den som vill bära dekorativa kontaktlinser bör få linser från en behörig och har en synundersökning med en optiker innan du inskaffar dessa typer av linser.

Ålderssynthet

Äldre personer (40 år eller äldre) som utvecklar ålderssynthet, oförmågan att fokusera på nära objekt, kan dra nytta av monovision, ett system för att installera två olika linser på ett par ögon. Patienten kommer att få en närbild lins och en för avståndet (om det behövs). I kombination, linserna och ögonen arbetar tillsammans för att återskapa normal syn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.