tidig behandling för Parkinsons

Parkinsons sjukdom leder till en gradvis minskning av muskelkontroll orsakas av förlusten av celler som producerar dopamin hjärnans kemiska. Även tidiga symtom på Parkinsons är vanligtvis milda, kan de ändå vara målinriktat med läkemedelsbehandlingar

Amantadin

Läkare kan förskriva det antivirala läkemedlet amantadin att behandla tremor på ett tidigt stadium, beroende på Mayo Clinic och Medline Plus.

biverkningar

De biverkningar av amantadin inkludera svullnad i vristerna och lila hud. Mayo Clinic rapporterar att amantadin endast ger befrielse från darrningar på kort sikt.

Antikolinergika

Antikolinerga läkemedel, som blockerar effekten av en hjärna kemikalie som heter acetylkolin, används också i det tidig behandling av Parkinsons sjukdom, enligt Medline Plus.

Varning

Antikolinergika kan leda till allvarlig biverkningar som förvirring och denna medicin och kan inte ge några större fördelar att personer med Parkinsons sjukdom, enligt Mayo Clinic.

Överväganden

Det finns inget botemedel mot Parkinsons sjukdom, och Mayo Clinic rapporter som mediciner inte fungerar lika bra över tiden för att bekämpa sjukdomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.