vad som orsakar ddd i nedre bröstryggraden?

Degenerativ disksjukdom (DDD) är en vanlig sjukdom även kallad artros i ryggraden. Enligt American Association of Neurological Surgeons, cirka 65 miljoner människor lider av ryggsmärtor varje år

Identification

DDD drabbar oftast människor över 50 år. Det är en degenerativ tillstånd som kan orsaka ryggvärk från skadade skivor och ökat trycket på nervrötterna i ryggraden.

Symtom

Symptomen på DDD är kroniska bröst-eller låg rygg, smärta i ben och en ökning av obehag från sittande, böjning eller lyft.

Orsaker

Den kanske vanligaste orsaken till DDD åldras. Enligt Chicago Institute Of neurokirurgi och Neuroresearch, visar 85 procent av befolkningen vissa tecken på diskdegeneration vid en ålder av 50. Ålder orsakar också senor och ligament att tjockna, vilket gör dem mindre flexibla.

Behandling

DDD kan behandlas med sjukgymnastik, vila, steroider, anti-inflammatoriska läkemedel och livsstilsförändringar. Kirurgi kan rekommenderas om dessa behandlingar inte ge lindring från smärta. Kirurgi för att korrigera ryggsmärtor från DDD kan innebära sammansmältning av skivorna i ryggraden.

Överväganden

DDD är en potentiellt tillstånd som kan påverka en persons liv på ett negativt sätt. Om icke-kirurgisk behandling inte är effektiv för att lindra smärta inom tre månader, kan operation bli nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.