American Heart Association pacemakerbehandling

Sinusknutan är en massa av celler i hjärtat som skickar elektriska impulser säger att hjärtat slår. Om det inte fungerar, är en pacemaker för att korrigera problemet. American Heart Association har flera rekommendationer om pacemaker

Identification

En pacemaker är en batteridriven apparat som reglerar en hjärtats rytm, enligt AHA. Det kan vara intern, vilket är permanent, eller extern, som är tillfällig.

Funktion

En pacemaker fungerar genom att skicka elektriska impulser till hjärtat för att få det att pumpa ordentligt. En efterfrågan pacemaker stänger av signalen när hjärtslagen når en viss nivå och vänder tillbaka på när hjärtslagen går ner.

AHA Förslag

AHA rekommenderar att vara medveten om omgivningen om du använder en pacemaker. Allt med kraftfulla magneter eller kraftproducerande utrustning kan påverka effekten av en pacemaker.

Övriga Effekter

Mobiltelefoner med höga frekvenser kan också hämma pacemakers. Nyare mobiltelefoner har högre frekvenser än äldre telefoner.

Ytterligare rekommendationer

AHA rekommenderar de som använder pacemaker för att bära en plånbok ID kort att visa för läkare. Det finns många medicinsk utrustning som kan påverka pacemaker, till exempel stark magnet för en MR-undersökning, röntgen och dental utrustning. Läkare måste vara medvetna om pacemaker innan du använder utrustningen på patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.