Bomull är ok för hörselskydd?

Effekten av bomull kan iakttas genom att sticka bomullstussar i öronen. Du kommer att märka att din hörsel inte ändras mycket. Du kommer att känna något pluggas upp och hör ett eko när du talar

Funktion

Bomull fungerar bra för att hålla vatten eller kallt luft ur öronen. Om du har örat rör eller få earaches i kall vind, beläggning en bomullstuss med lite vaselin och placera den precis i öppningen av hörselgången kommer att skydda dina öron.

Misconception

Bomull är inte ensam tillräckligt för att skydda öronen från höga ljud. När de utsätts för högt ljud, lämpligt hörselskydd såsom anpassade öronproppar eller specialutformat öronmuffar skall bäras.

Komfort

Bomull fungerar också bra i situationer där ljudnivån är obekvämt, som på en film eller konsert. Bomull hjälper till att göra ljud drägligare. Bomull är OK om ingen annan form av hörselskydd tillgängliga.

Expert Insight

Om du behandlar en öroninfektion eller öronvax impaktion använder bollar bomull för att hålla droppar i öronen och absorbera överskott dränering.

Varning

Placera bomull för djupt i öronen kan orsaka smärta, blödning och öronvax impaktion. Tryck aldrig in en bomullstuss längre än öppnandet av hörselgången.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.