Fluke masken hos människa

Fluke maskar, också känd som Trematodes, orsaka allvarliga hälsoproblem till smittade människor. Det vanligaste platser för infektion är Afrika och Fjärran Östern, men det finns också en risk för smitta från livsmedel som importeras från dessa områden

Blood Flukes

blod lyckträff finns i Afrika och Fjärran Östern och för närvarande infekterar ungefär 250 miljoner människor. Den trematode in genom en öppning i huden och sedan lever i människans lungor, hjärta och cirkulationssystem.

Giant Intestinal Flukes

Den jättelika intestinala lyckträff är gemensam för sydost och Centralasien och kommer in i kroppen genom att äta smittade vatten kastanjer. Denna grupp av VALSTJÄRT bor i människans tunntarm.

Lever Flukes Lever VALSTJÄRT finns i alla delar av världen och kontrakteras genom att äta dåligt tillagat vattenkrasse. Levern är det primära organet skadats av denna grupp av Trematodes.

Spindloid Flukes Spindloid VALSTJÄRT har förtärts genom att äta rått eller dåligt tillagat fisk. Gallgångarna är skadade av spindloid fluke angrepp.

Lung Fluke

Lungan lyckträff är vanligast i Asien, Sydamerika och Afrika där angripna krabbkött är uppäten. Fluke skapar en vävnad kapsel i lungorna skapa en torr hosta och ibland pleurit.

Diagnos Behandling

Dr


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.