är Alzheimers systemiska?

Alzheimers sjukdom är en av de många typer av demens och kan bli systemisk-till slut påverkar en persons hela systemet. Nästan hälften av befolkningen över 85 år har fått diagnosen Alzheimers, och cirka 5 procent av alla människor i åldrarna 65 och 74 har sjukdomen

Tidiga symtom

minnesförlust och förvirring kan vara bland de första symptomen på Alzheimers sjukdom.

Memory

Människor som har Alzheimers kan ha problem att komma ihåg hur man gör några av de saker de brukade göra, till exempel balansera checkhäfte eller gör enkel matematik. De kan också glömma hur man lagar och utföra andra dagliga sysslor.

Tal

Ibland kan en person som har Alzheimers kanske inte kan komma med ordet hon vill, uttrycka sig eller hålla reda på en konversation. Sjukdomen kan så småningom leda till en oförmåga att använda tal.

Personlighet

Personlighetsförändringar är mycket vanliga när någon har Alzheimers sjukdom. Hon kan få allvarliga humörsvängningar, inte lita nära och kära, blir deprimerade, lider av ångest, vara mer aggressiva och bli långt mindre social.

fysikaliska problem

Alzheimers sjukdom är en sjukdom i centrala nervsystemet, och-inledningsvis-kan störa en persons förmåga att tänka och agera tydligt. I senare stadier, kan det också finnas i hela systemet fysiska problem, såsom inflammation, svårigheter att svälja, inkontinens och en benägenhet att utveckla sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.