är köttätande bakterier smittar när en person dör?

Nekrotiserande fasciit, även känd som köttätande bakterier, är en sällsynt men ofta dödliga tillstånd som orsakas när bakterier invaderar kroppen och växa snabbt på lager av bindväv som kallas fascia, förstör den omgivande vävnaden

Symtom

Det första symtomet är oftast en frisk sår som blir smärtsamt, röd och varm. Feber, illamående, kräkningar och diarré kan förekomma. Sår och avlopp brukar följa.

Är det smittsamt efter att personen dör?

Medan osannolikt, är det möjligt att förvärva nekrotiserande fasciit från en person som dött av det. Genom att vidröra såret kan bakterier spridas. Men för att det ska orsaka nekrotiserande fasciit personen kommer i kontakt med bakterien skulle ha att införa det genom huden.

Orsaker

Enligt National Library of Medicine, en rad olika bakterier kan orsaka nekrotiserande fasciit , inklusive Streptococcus pyogenes, som ibland kallas köttätande bakterier. Normalt ger denna organism endast STREP hals.

Antalet personer som påverkas

Enligt MedicineNet. com, cirka 500 till 1000 fall per år inträffar i U. S. Ungefär 25 procent av smittade personer dör av sjukdomen.

Behandling

intravenös antibiotika inleds omedelbart, och ofta kirurgi utförs för att avlägsna död vävnad eller att amputera en infekterad kroppsdel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.