Vad är vätskefyllda knölar på huden?

Det ligger i människans natur att sticka och produkter på något annat som plötsligt dyker upp på din hud. Om du har vätskefyllda knölar som förekommit på huden kan det vara ett av flera hudsjukdomar

Blåsor

Blåsor är en vanlig typ av bula på huden som kan fyllas med vattnig vätska. Enligt Nemours Foundation, är de mest sannolikt på en plats som utsätts för mycket friktion, såsom fötter som håller på att gnuggas av ett par skor.

Pyogenic Granulom

American Academy of Dermatology beskriver pyogenic granulom som små, blodfyllda knölar som kan bilda efter en skada eller utan orsak. De är vanligare hos barn än hos vuxna, och kvinnor kan utveckla pyogenic granulom på deras tandkött under graviditeten.

Creeping Eruption

Creeping utbrott är en mask infektion som plockas upp i tropiska områden från smuts och sand som innehåller infekterat hund eller katt avföring. American Academy of Dermatology rapporter som röda bulor att sippra en klar vätska kan framstå som masken rör sig genom huden.

sebaceous Cystor

Enligt Medline Plus kan sebaceous cystor form i en irriterad eller skadad hårsäcken. De är oftast ofarliga men kan bli infekterade och kan tömma en illaluktande vätska eller gul material samt blod.

Hemangiom

Precis pyogenic granulom, hemangiom är blodfyllda knölar i huden. De är mer sannolikt att uppstå på vuxna än för barn, och de kan visas var som helst på kroppen. Hemangiom är inte skadligt, och de kan opereras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.