Vad betyder min hörsel test?

Som en hörselnedsättning utvecklar hittar du börjar sakna delar av konversationen. Hörselnedsättning kan vara smygande, vilket innebär att den sjuke är den sista att märka hur mycket han saknas. Hjärnan anpassar sig till hörselnedsättning och försök att fylla i de tomma platser, men många gånger du kvar att gissa vad som sägs .

Test

Under ett hörseltest du hör toner eller piper vid olika volym. När du svarar på dessa toner, markerar en läkare resultaten på ett audiogram. Din hörseltest visar dig hur bra du kan höra tonerna som behövs för att förstå mänskligt tal.

Tolkning

Siffrorna överst i din hörseltest representera toner, låg-och hög-pitch toner. Den låga toner är 125 till 1000, de höga tonerna från 1. 500 till 8. 000.

nummer på vänster sida i hörseltest representera decibel, volymnivå. Volymen nivåer på ett hörseltest sträcker sig från -20 till 120.

Betydelse

Din hörseltest visar dig mjukaste volym nivå där du hörde varje ton. Din hörsel i båda öronen och ritas i diagrammet är din högra öra i rött och vänster i blått.

Identifiering

Om alla dina hörsel mellan -20 och 25 decibel, du har normal hörsel. Utfrågning mellan 25 och 40 decibel innebär en måttlig hörselnedsättning. Mellan 45 och 80 decibel är svår hörselnedsättning. Utfrågning mellan 85 och 120 decibel betraktas som dövhet.

Effekter

Om ditt test visar vissa hörselskador, titta på vad toner är påverkas. High-pitch toner behövs för att förstå tal. Low-pitch toner behövs för att höra andra ljud.

Expert Insight

Hörapparater kan hjälpa till med måttlig hög pitch hörselnedsättning, men de hjälper inte mycket med måttligt låg pitch hörselnedsättning. Hörapparater fungerar bra för personer med grav hörselnedsättning. Hörapparater är inte effektiva för hörselnedsättning under 85 decibel. Vissa döva väljer att bära hörapparater för ljud medvetenhet, men hörapparater kommer inte att hjälpa dem att förstå tal bättre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.