Vad bör en gymnast göra åt häl smärta?

Enligt American Academy of ortopediska kirurger, för varje mil du går du lagt cirka 60 ton av stress på varje fot. För gymnaster som sno deras kroppar och hoppa upprepade gånger, bultande golvet, gäller detta ännu mer. Gymnaster är mer mottagliga för skador-i synnerhet hälen smärta. När detta inträffar är det viktigt att vidta åtgärder som påskyndar läkning och förhindra ytterligare skada

Diagnos

Om du känner hälen smärta, upphöra med all fysisk aktivitet och ta bort apparater eller skor valv omedelbart. Om du märker en svullen röd kulle runt hälen, höja foten och is tills svullnaden minskar. Försök att vila foten och inte sätta någon extra press på den. Boka en tid med en ortoped eller fotvårdsspecialist så snart som möjligt. Heel skador faller vanligen in i två kategorier: smärta under hälen eller smärta bakom hälen. Din läkare kan diagnostisera vilket som gäller dig och föreskriva en behandlingsplan.

Pain Beneath The Häl

Det finns flera möjliga orsaker till smärta och obehag på fotsulan. En sten blåmärke är vanligen en följd av ständiga hamrande på en hård yta. Dynan av hälen kan även vara lätt missfärgat. Du kan åtgärda detta genom att vila foten. En annan möjlighet är ett tillstånd som kallas plantar fasciit, eller subcalcaneal smärta, ett resultat av överdriven springa och hoppa, som sätter stam på bandet av ramp anslutning hälen till tårna. Vanligtvis är smärtan lokaliserad under hälen. Men efter vila över natten, flammar det oftast upp på morgonen när du tar ett steg. En läkare kan rekommendera terapeutiska övningar och ordinera medicin för att minska svullnad, tillsammans med att ha dig bära en pad att skydda din häl. Om smärtan fortsätter under en längre tid, kan du utveckla en hälsporre, en kalcium bildas på hälbenet som kan variera i storlek. Behandling för en hälsporre är vanligtvis desamma som för plantar fasciit.

Smärta bakom hälen

Denna typ av smärta är i området där hälsenan fäster vid hälbenet. Detta villkor är ett resultat av alltför kör och felaktig skor. Med tiden ökar värken, tillsammans med rodnad och inflammation. Vanligtvis är svullnad så stor att skor är smärtsamt. Gymnaster bör se till att deras valv eller skor apparater stödja deras fötter ordentligt och inte för hårt. Behandling för detta tillstånd innebär vila, medicinering och övningar som sträcker hälsenan. En läkare kan också rekommendera klädd i en 3/8-tums eller u00BD-tums klack in och isbildning din häl när smärta uppstår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.