Vad kan orsaka en plötslig ökad aptit?

Om ditt intag av mat har inte minskat eller din energi produktionen ökade, en plötslig ökning av aptit kan bero på känslomässiga faktorer, mediciner eller medicinska tillstånd. Men för att fastställa orsaken kommer du också att behöva överväga din andra symtom

Graviditet och PMS

graviditeten kan medföra cravings. , illamående eller dramatiska aptit öka. För att dra nytta av tidig mödravård, gå och testa snabbt om graviditeten är en möjlighet. Premenstruellt syndrom (PMS, eller symptom i samband med menstruationscykeln) kan också orsaka plötsliga aptit öka.

Mediciner

finns läkemedel, såsom dronabinolen och megace, som är avsedda att bidra till att öka aptiten hos patienter som behöver gå upp i vikt. Andra läkemedel, såsom amitriptylin och andra anti-depressiva, steroider och cyproheptadin, kan ha ökat hunger som en bieffekt.

Disorders

Alla typer av diabetes kan orsaka plötsliga eller extrem hunger efter MayoClinic. com. EndocrineWeb. com listor plötslig hunger som ett tecken på hypertyreos, vilket är en överaktiv sköldkörtel som producerar förhöjda mängder av hormonet tyroxin.

Hypoglykemi

Hypoglykemi eller lågt blodsocker kan orsaka plötslig hunger. Det är viktigt att avgöra vad som orsakar hypoglykemi eftersom det är ett symptom på andra sjukdomar som diabetes.

Mental

Stress, ångest, postpartum depression och depression är bland de mentala tillstånd som kan bära symptom på en plötslig ökad aptit.

Fun Fakta

cyproheptadin är ett antihistamin, men det är också för att öka aptiten hos katter och hundar, särskilt katter som genomgår kemoterapi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.