förändringar i hjärnan på grund av migrän

Migrän är en typ av hjärnsjukdom, som förändringar i hjärnan är både orsaken till och resultatet av migrän. Vissa forskare anser även migrän som ett symptom på en potentiell hjärnsjukdom

syrebrist

När en migrän träffar, hjärnans kemiska förändringar balans och kräver mer syre för att rätta till det. Även artärerna öppen för mer blod, är delar av hjärnan fortfarande ofrånkomligen berövas syre.

Hjärnceller

När berövas syre, hjärncellerna inte längre kunna fungera, vilket orsakar en uppdelning av cellernas signalering förmågor-samma sak som händer när en person drabbas av en liten stroke.

Tjock Somatosensoriskt Cortex

migrän har tjockare somatosensoriska cortexes än andra. Denna del av hjärnan är inblandad i sensorisk information, och det kan antingen orsaka migrän eller en förändring som inträffar att kompensera för dem.

Lillhjärnan

En studie av Mark Kruit vid universitetet i Leiden i Nederländerna och Lenore Launer , avslöjar Ph. D. , vid US National Institute on Aging, att lider av migrän som åtföljs av auror, som är sensoriska känslighet, 14 gånger större risk att få döda hjärnceller i lillhjärnan-hjärnan området ansvarar för motorstyrning-än andra.

Små hjärnskador

Enligt Kruit och Launer, fonetiska migrän tenderar att ha fler små hjärnskador än andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.