hur man behandlar en bruten tå

Bryta en tå kan vara oerhört smärtsamt, men rädda dig själv en resa till ER
1.
Jag har haft oturen att bryta två av mina tår på två olika tillfällen och tro mig det är en smärtsam upplevelse. Det bästa sättet att veta om sin brutna stället stubbed andra än uppenbart missbildning är att till skillnad från en stubbed tå smärtan tenderar att bli värre med tiden. Första gången jag gjorde det insåg jag inte det var brutet förrän fyra timmar senare när smärtan glasburk mig ur en djup sömn.
2.
Det första du behöver göra är att isen det drabbade området. Detta kommer att hjälpa till att hålla svullnaden nere. Stanna av dina fötter en stund stötta din påverkas foten upp på en ottoman eller fåtölj. Om du går till akuten där kommer att göra samma sak säger jag dig att göra. Självklart om du har något medicinskt tillstånd som skulle kräva någon extra försiktighet, ring din läkare.
3.
Enda andra steget i behandlingen är att tejpa den drabbade tå mot tå bredvid . Du kanske vill sätta en bit gasbinda i mellan bara för några extra komfort. Försök att inte lägga en massa press på den foten när man går i ett par dagar. Det bör läka ganska snabbt och du kommer tillbaka till ditt gamla jag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.