hur man har en dålig aptit och förbli frisk

En dålig aptit kan vara effekterna av många olika förhållanden från stress till cancer så om du är osäker på vad som orsakar din aptitlöshet se till att prata att diskutera det med din läkare. Men under dessa svåra tider när mat bara inte har överklagandet den brukar göra här är några enkla lösningar att fortsätta att hålla sig frisk
1.
Ät mindre oftare om du lider av en dålig aptit. Prova att äta snacks eller måltider varje 2 timmar i stället för stora måltider var 4 till 6.
2.
Öka intaget av livsmedel som innehåller mycket kalorier. Om du inte får hungrig så ofta då de livsmedel som du tar i måste ha vad som krävs för att hålla ditt system fungerar.
3.
Öka ditt intag av protein för att hjälpa dig att hålla frisk medan göra med en dålig aptit. Protein kommer att vara något annat som du kommer att få för att ge kroppen av samma skäl som att öka ditt kaloriintag.

Mat förslag som hjälper dig att få tillräckligt med kalorier och protein är: Jordnötssmör, ägg, granola, lunch kött, ost, chips och kex samt några sötare godsaker som glass och pudding.
4.
Prova att ta kosttillskott under perioder när man har en dålig aptit att ersätta viktiga näringsämnen som din kropp är miste om från att inte äta regelbundet.
5.
Limit eller undvika en dryck med måltider men se till att fortfarande få tillräckligt varje dag. Vätskor kan ta för mycket plats och inte ge dig den näring din kropp behöver. Särskilt under perioder av dålig aptit när ditt intag av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som kommer från maten håller på att begränsas.
6.
Diskutera din dålig aptit med din läkare. De kanske kan ordinera dig med en anti-illamående medicin, stimulera aptiten eller läkemedel för att behandla symptomen orsakar din aptitlöshet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.