hur man ska behandla eksem på ett barn

Eksem är en hudåkomma som är vanligt hos spädbarn och småbarn. Eksem är en hudirritation som orsakar utslag, torr hud och ibland upp sår på huden som sekret och blir knaprig. Eksem kan orsakas av mat eller miljömässiga allergier, eller från okända orsaker. Att behandla ett barns eksem kan ibland vara svårt på grund av att små barn inte alltid förstår deras tillstånd och kan motstå behandling. Livsstilsförändringar, samt mediciner, kan användas för att behandla ett barns eksem.
1.
Använd oparfymerat, milt tvål när du badar barnet. Bath produkter för spädbarn och småbarn tenderar att vara doftande, men de kemikalier kan irritera ditt barns hud om han har eksem. Se till att badvattnet är ljummet att undvika överdriven uttorkning av huden.
2.
Lägg kolloidalt havregrynsgröt till ditt barns badvattnet om hennes eksem orsakar henne att klia. Kolloidal är havregryn en mycket finkornig och är ett naturligt lugnande medel för klåda. Låt ditt barn att suga i ett varmt badkar för 15 till 20 minuter. . Ge henne lite badleksaker för att fördriva tiden
3
Pat ditt barn torr efter hennes badkar, och slather hennes hud med en unscented hudkräm utformad för mycket torr hud. Kidshealth. org föreslår också använda vaselin för att bevara fukt. Småbarn kan vara nyfiken på "goopy" ämnen, låt ditt barn hjälpa gnugga i krämer som en del av din rutin.
4.
Klä ditt barn i bomull kläder och andra lätta, naturliga tyger som håller huden sval och inte bidra till ytterligare irritation. Undvik tunga sovande typ pyjamas som kan orsaka ditt barn att svettas, eftersom svett kan irritera hans hud ännu mer. Använd enkla sängar för att undvika överhettning på natten.
5.
Klipp ditt barns naglar regelbundet så att de alltid kort. Småbarn kan inte förstå att du inte repar när de är kliande, och kan orsaka blödning om sina naglar orsaka öppna sår på deras hud. Frekvent handtvätt kan också hålla eksem skador från att bli smittade.
6.
Prova en elimineringsdiet under din barnläkare s överinseende, i ett försök att lära sig om en födoämnesallergi orsakar barnets eksem . Mjölk och ägg är vanligt födoämnesallergier bland mycket unga barn och kan orsaka eksem flare-ups. Ta bort dessa objekt från ditt barns kost och se om hennes tillstånd förbättras. Kom ihåg att erbjuda mycket vatten, vilket enligt Kidshealth. org, hjälper till att hålla torr hud återfuktad.
7.
Fråga ditt barns läkare om utvärtes läkemedel är lämpligt för behandling hans eksem. Steroid krämer är ibland ut för detta ändamål, liksom läkemedel som kallas Elidel och Protopic. Keepkidshealthy. com förklarar att de två sistnämnda läkemedel bör inte användas på barn under två års ålder, men kan vara lämplig om din äldre barn har svåra eksem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.