hur man svetsa en trasig plast Glasögonbågar

Ett felsteg är allt som behövs för att bryta ett par glasögon. Men om linser är i god form, är det värt att försöka sig på en reparation. Plast glasögonbågar kan bli mycket kostsamt att byta ut, särskilt om bäraren väljer designer glasögon. Men lyckligtvis är de ganska lätt att reparera med rätt verktyg. Lite efterarbete och glasögon kommer att se ut som ny
1
Bestäm vilken typ av plast som används inom ramarna, vilket kommer att avgöra vilken typ av plast kommer att användas för svetsning. Denna information finns i den inre kanten av en av armarna. Om koden inte längre syns, kontakta tillverkaren via telefon eller e-post att ta reda på plast typ. Du kan också göra en kvalificerad gissning genom provning av plast (se Resurser) eller hört personal vid svetsning leverans butik.
2.
Don gummihandskar och använda en pappershandduk fuktad med alkohol för att rengöra plast. Oljor från ansiktet och håret är benägna att vara på plast, och detta kommer att hindra normal återfastsättning.
3.
Don svetsning skyddshandskar och skyddsglasögon svetsning och sätter en rulle av lämplig typ av plast tråd i plasten svetsare. Testa svetsaren att se till att det funkar och redo för projektet.
4.
Be din medhjälpare till Don gummihandskar innan man försiktigt rikta in de två spillror av Glasögonbågar. Han ska då hålla ihop bitarna, bibehålla korrekt justerad. Det är bäst att undvika att använda en klämma, eftersom de flesta klämmor är för tunga, och du riskerar sprickbildning eller denting plasten.
5.
Svetsa två bitar av plast genom att röra vid plast svetsaren till fraktur punkten. Svetsa plast runt hela brottet.
6.
Låt plasten svalna och härda i ca 20 minuter.
7.
Använd en Dremel verktyg med en fin bifogad fil för att jämna svetsen punkt på utsidan sidan av bilder (den sida som är synlig för andra när du bär glasögon).
8.
Använd ett matchande akrylfärg att röra upp plasten och dölja svetsen. Låt färgen torka och ställa i 24 till 36 timmar innan bär glasögon.

Tips och varningar


 • alltid gummihandskar vid hantering av glasögon, som hud oljor kan göra för en svag svets och oljor kan skada linserna.
 • försiktig vid hantering av glasögon för att undvika repor linserna.
 • Försök aldrig använda en metall svetsare att svetsa plast-Det kommer inte att fungera och det kommer att skada plasten.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.