hur till check inhalatorer

Omkring 34 miljoner människor i USA har astma, och de flesta använder någon typ av inhalator att antingen förebygga eller behandla sin astma symptom. Det är viktigt för astmatiker att kontrollera deras inhalatorer jämna mellanrum så att det fungerar ordentligt och fortfarande innehåller läkemedel. Det är lätt att kontrollera eller hålla reda på inhalator användning, oavsett om du har en med eller utan en inbyggd mätare
1.
Ta bort inhalatorn från påsen och lådan, och riva apoteket kvitto bort påsen eller lådan och förvara den på ett säkert ställe. Skriv det datum du köpte din inhalator i din kalender. Om inhalatorn ska hålla en månad, skriv upp det datum som föreslagits för att köpa din nästa inhalatorn i din kalender. Testa inhalator när du först köpa det: ta bort locket, skaka flera gånger och trycka ner på kapseln, spraya en gång. Titta på att se till medicinering kommer ut. Förvara inhalatorn på en säker plats.
2.
Record det totala antalet doser eller mäts sprayer att din inhalator innehåller. Använd en kalender eller anteckningsbok för dina poster, eller klistermärken beställa online från SEV. org /medlemmar /LMB /about. htm och afix en till inhalatorn. Varje gång du tar ett bloss från din inhalator, spela in det som en dos eller mäts spray. Fortsätt att spåra din användning varje dag. Subtrahera antalet doser du använda från det totala antalet doser i kapseln, enligt Consumermedsafety. org. Ordna om din medicin när du har cirka 20 till 30 doser återstår att undvika att köra ut.
3.
Lär dig att läsa inhalatorer med meter. Kolla numren på de eventuella uppmäts inhalatorn efter varje användning. Ändra ordning medicinen innan du kör ut.

Tips och varningar


 • flesta förebyggande inhalatorer används två gånger per dag, så spårar dessa är relativt lätt och de måste beställas per månad. Titta efter röda siffror ska visas på uppmätta inhalatorer, eftersom dessa siffror utgör de sista fyra eller fem sprejer. Den största utmaning är att hålla reda på inhalatorer som du använder när du har en faktisk astmasymtomen som andfåddhet. Var noga med att fastställa vissa systemet för spårning din användning.
 • skaka aldrig din inhalator och anta att du har medicin som återstår då det fortfarande finns vätska i den. Några av vätskan är inne tillsatser som används för att göra medicineringen. Den faktiska medicinen kan vara borta.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.