hypofystumör kirurgi biverkningar

Utsikterna till operation för att avlägsna en tumör i hypofysen kan vara skrämmande och kunde lämna dig ropa för svar om återvinning eller möjliga biverkningar. Det är viktigt att vara medveten om dessa biverkningar så att du kan diskutera saken med din läkare innan operation

Kirurgiska Nöden

. De flesta hypofystumörer är godartade, men kan orsaka tumörer hormon störningar som negativt påverkar din hälsa. Vissa tumörer påverkar inte hormoner, men kan skapa problem när de växer och inkräktar på närliggande strukturer.

Skador på hypofysen

Den vanligaste potentiella kirurgiska biverkning innebär skada på hypofysen. Om körteln är skadad under operation, får hormonersättning behövas efteråt. Enligt Massachusetts General Hospital, förekommer permanent diabetes insipidus en till två procent av tiden som en följd av skada på körteln under operation.

Kraftig blödning

Postoperativ blödning kan uppstå med ökat tryck på den optiska nerven och , potentiellt, vision skador eller till synförlust.

halspulsådern Skador

Även om detta är extremt sällsynt, kunde halspulsådern eventuellt skadas under operation, vilket resulterar i stroke eller dödsfall. Enligt Massachusetts General Hospital, uppstår denna dödliga biverkningar hos färre än en av tusen fall.

Ryggvätskan Läck

En annan sällsynt men potentiellt dödliga biverkningar av kirurgi är ett ryggmärgsvätskan läcka. Även om detta sker i endast en procent av fallen, kan det skapa risk för hjärnhinneinflammation, en potentiellt dödlig infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.