hypotyreoidism symptom och selen

Det sägs att du är vad du äter. Det är särskilt sant när kroppen är ur funktion. Hypotyreos är direkt påverkas av kost och kosttillskott. Spårämnen som selen kan vara en avgörande faktor för att kontrollera detta tillstånd

Hypotyreos

Sköldkörteln är en endokrin körtel som producerar hormoner som reglerar ämnesomsättningen. När sköldkörteln är "låg" eller leveranser otillräckliga nivåerna av dessa hormoner. Hypotyreos resultat

Selen

Selen är ett av 14 spår mineraler kroppen behöver på daglig basis för att bibehålla hälsan. Vad du äter är nyckeln till din selen nivåer.

Selenbrist

Den näst vanligaste orsak till hypotyreos är selenbrist Selen ökar sköldkörteln ämnesomsättningen, och omvänt, en brist på den försvårar sköldkörteln, vilket förvärrar symtomen.

Foods

Skaldjur och paranötter är tunga på detta spår selen. Orgel kött såsom njurar och lever, och svamp också rankas högt. Torsk, snapper, tonfisk, lax, hälleflundra och vara så många doser av detta mineral.

Rekommenderad dosering

För mycket av det goda är inte alltid en bra sak. Den rekommenderade dagliga dosen är 50 mikrogram, enligt Progressive Health. com.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.