kan spinal stenos vändas?

Spinal stenos är ett tillstånd där vägar i ryggraden smal. Detta kan vara en medfödd eller degenerativa tillstånd. När kallade krypande förlamning, detta villkor inte längre behöver vara något som förvärras över tid

Identification

fastställa orsaken till din stenos kommer att avgöra vilka möjligheter. Medfödd stenos innebär att du är född med en ryggrad som har smala vägar för nerverna, medan degenerativa sjukdomar kan orsaka ben sporrar eller kompression som smal ryggraden.

konservativa Behandlingar

konservativa behandlingar kan motverka effekterna av stenos av dekompression av den inter-vertebrala skivor för att ge ryggraden mer manöverutrymme. Behandlingsprogram omfattar kiropraktik, sjukgymnastik, ultraljud och TENS enheter för att sträcka och stärka spinal musklerna.

Kirurgiska behandlingar

I svåra fall där nerverna håller på att komprimeras och skadas, kan operation rekommenderas att öppna kanaler. Kirurger kan ta bort ben sporrar eller öppna kanaler nervroten.

Betydelse

Oavsett om du använder konservativ eller kirurgisk behandling alternativ är förfaranden som syftar till att förbättra ryggraden hälsa för att förhindra ytterligare förfall. Även om de inte vända den stenos, är du behålla din livsstil.

Missuppfattningar

När väl diagnosen stenos, kommer de flesta patienter bli värre med tiden. Genom att behandla symtomen och bibehålla tillräckliga fysiska styrka i ryggen, kan du vända smärta och obehag av stenos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.