kromosomala syndrom med onormal hårväxt

Kromosomavvikelser orsaka olika sjukdomar. När autosomer är de 23 parade kromosomerna som påverkas av anomalier, kromosomala syndrom resultat, av vilka några visar avvikande hårväxt

Typer av kromosomavvikelser

avvikelser som förekommer i kromosomerna passar in i flera kategorier. Extra kromosomer kan visas (trisomies), delar av kromosomer kan felaktigt gå samman med andra kromosomer, strykningar och dubblering av kromosomer och deras delar kan förekomma, eller de celler i kroppen kan inte ha samma kromosom smink (mosaicism).

Downs syndrom

Även känd som trisomi 21, Downs syndrom beror vanligtvis på tre exemplar av kromosom 21 finns i alla celler i individen, istället för bara två. En liten del av DS fall beror på mosaik trisomi 21, enligt MedicineNet. com.

Alopecia areata

Alopecia areata är en autoimmun sjukdom som består av väldefinierade kala fläckar i hårbotten. Enligt DownSyndromeHealth. com, personer med Downs syndrom är mer benägna att autoimmuna sjukdomar och alopecia areata förekommer i 5 till 9 procent av Downs syndrom befolkningen jämfört med 1 till 2 procent av befolkningen. En gen som är relevanta för alopecia areata finns på kromosom 21.

Förhållanden som påverkar hårväxt

Personer med Downs syndrom har en benägenhet till ökad insulinresistens, enligt eMedicine. com. Detta leder till kroniska sjukdomar såsom diabetes och metabolt syndrom eftersom kroppens insulin hormon kan inte omvandla socker från mat till energi.

Metabola syndromet

synonymt med insulinresistens eller syndrom X, metabolt syndrom påverkar hårväxt. Tidigt håravfall hos män har länge misstänkts att ha kopplingar till insulinresistens, enligt StopHairLossNow. com. År 2000 bekräftade forskning publicerad i Lancet Medical Journal en länk med tidig utveckling av för tidig androgen alopeci (manligt håravfall).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.