lisinopril biverkningar på blåsan

Lisinopril är en typ av oral medicin som läkare brukar ordinera för behandling av hypertoni. Trots dess effektivitet att sänka nivåer blodtryck, utgör lisinopril en risk för biverkningar, inklusive några som påverkar urinblåsan

Bladder biverkningar <.

Biverkningar av lisinopril som innebär blåsan innehålla passerar mindre urin än normalt, smärtsam urinering på grund av inflammation i urinblåsan och urinvägsinfektioner, eller införandet av bakterier i blåsan.

Funktioner

Även möjligt, biverkningar av lisinopril på blåsan är sällsynta, förekommer i . 3 till 1 procent av patienterna, enligt US National Library of Medicine.

Läkemedelsinteraktioner

Vissa mediciner ökar din risk att drabbas av biverkningar från lisinopril, inklusive de som involverar urinblåsan. Några av dessa droger är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom aceklofenak, diuretika såsom benzthiazide och stämningsstabiliserande litium, förklarar Mayo Clinic.

Risker

Om den lämnas obehandlad urinvägsinfektion orsakad av lisinopril kan utvecklas till njur-infektioner som pyelonefrit, som utgör en risk för njurskada, varnar Mayo Clinic.

Överväganden

patienter över 65 år är generellt mer mottagliga för njurproblem, vilket kan sätta dem större risk för effekterna av lisinopril.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.