lösningar för näsblod

Näsblod är mycket vanligt, särskilt hos barn. . De kan vara väckt den helt plötsligt av ett antal triggers, bland annat allergier och förkylningar, nasal trauma, kroniska sjukdomar, exponering för rök eller ens torr luft. Näsblod är sällan allvarliga och vanligen slutar inom några minuter.

Control

Om du får näsblod och vill stoppa blödningen, helt enkelt luta dig framåt så att huvudet är nästan upp och ner, och blås försiktigt näsan för att ta bort några blodproppar. Anslut din näsa under näsben och håll denna position i 10 minuter. Efter 10 minuter, låt gå och se om du fortfarande blöder. Om så är fallet, upprepa ytterligare 10 minuter. Om din näsa är fortfarande blöder, bör du ringa din läkare för att se vilka åtgärder att vidta nästa.

Saline Spray

För den som lider av täta näsblod, får saltlösning spray vara en positiv behandling. Rådgör med din läkare innan du köper. När du har kommit medicinskt tillstånd, använda saltlösning en gång per dag för att öka fukten i näsan.

Packing

Svår näsblod kan behandlas med nasal packning. Detta innebär fyllning i nässlemhinnan med en kompress dränkt i läkemedel för att kontrollera blödning. Försiktighet måste ta efter nasal förpackning inte traumatize nässlemhinnan, så undvik kraftig näsa blåsa eller gnugga.

BRÄNNJÄRN

kauterisation kan vara nödvändigt om det är ett allvarligt problem och en stora mängder av blod går förlorat. Detta förfarande skall göras av en läkare, eftersom det innebär koagulering platsen för blödning med silvernitrat. Lokalbedövning kommer antagligen att användas under förfarandet.

Vitaminer

Kronisk näsblod kan tyda på en vitaminbrist. Komplettera din kost med järn och vitamin C.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.