peritonealdialys mesoteliom och lindring av gas på grund av tumör blockering

Enligt Mayo Clinic, är 2. 000 till 3. 000 människor diagnosen mesoteliom i USA varje år. En ovanlig cancerform som uppstår i ett tunt lager av vävnad som omger buken, kan peritoneal mesoteliom kan ibland gas, uppblåsthet och vätskeretention. Det finns kirurgiska och medicinska alternativ för att behandla peritoneal mesoteliom som bör minska dina symtom. Försök också kost förändringar för att lindra matsmältningen

medicinska alternativ

Enligt Cancer Help UK, en del människor som får diagnosen peritoneal mesoteliom kanske kan genomgå en operation för att bli av cancerceller. Patienterna ska passa, dock, och Mayo Clinic säger att kirurgi är oftast bara bra när peritoneal mesoteliom är fångad tidigt.

Under en peritonectomy kommer en kirurg ta bort de delar av periotoneum --- slemhinnor i buken --- där cancern växer. Din läkare kan också utföra cytoreduktiva kirurgi. Under denna operation, kan hon utföra så många som sex olika perionectomy rutiner för att ta bort så mycket av cancer som hon kan.

Under och efter operationen, kan hon ansöka uppvärmd cytostatika direkt in i bukhålan. För att göra detta, din kirurg kommer att placera en kateter direkt i magen efter styckning i väggen av buken. Uppvärmd kemoterapi läkemedel ges via katetern. Detta är särskilt användbart om du är i ett tidigt skede av peritoneal mesoteliom.

Tala med din läkare om andra kemoterapi alternativ för att krympa din cancertumör. Generellt finns behandlingar ges varannan till var tredje vecka på polikliniskt. Målet med kemoterapi är att krympa cancerceller och hindra dem från att växa.

Om din peritoneal mesoteliom är avancerad kan du för sjuk för att genomgå en operation eller kemoterapi. Att lindra gas och svullen buk som gör att man känner sig obekväma och tunga, prova en procedur som kallas buken paracentes. Under detta förfarande är en nål in i buken för att avlägsna överflödig vätska. Detta är oftast ett öppenvården förfarandet, och lokalbedövning används.

Foods

Om din peritoneal mesoteliom är för avancerad för kirurgi, prova några tillägg och ändringar kost för att göra matsmältningen en enklare process för din ansträngda bukhålan. Undvik livsmedel som orsakar gas, såsom socker, stärkelse och fibrer. Se upp för socker raffinos, laktos, fruktos och sorbitol, eftersom dessa är de sockerarter som normalt orsakar gas. När du undvika överskott fiber, undvika livsmedel som innehåller lösliga fibrer. Lösliga fibrer är inte uppdelat tills den når tjocktarmen. Hitta lösliga fibrer i ärtor, bönor, havrekli och de flesta frukter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.