smittsam hudutslag hos vuxna

Utslag kan vara irriterande smärtsam, kliande och pinsamt. Det finns flera smittsamma utslag som kan infektera vuxna. Det bästa sättet att undvika att fånga en smittsam utslag är av god hygien och använda extra försiktighet runt smittade personer

Hot Tub Utslag

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterar att vuxna och barn kan fånga en Pseudomonas aeruginosa infektion, mer känd som Hot Tub Utslag, från dåligt underhållna badtunnor, kurorter eller pooler. Denna bakterie kan orsaka en ojämn utslag över hela kroppen, och det kan vara särskilt svåra på områden som omfattas av en baddräkt på grund av långvarig exponering.

Impetigo

Impetigo är en smittsam utslag som kan spridas när en person kommer i kontakt med vätskan från den utslag av en smittad person. Enligt National Institutes of Health, kan vuxna också uppleva detta utslag efter en luftvägsinfektion eller annan hudsjukdom.

Skabb

Skabb är en parasitinfektion. Den orsakas av små kvalster som gräver i huden och frigör gifter, som kan orsaka en finne-liknande utslag ska visas. Enligt American Academy of Dermatology, skabb sprids genom person-till-person kontakt eller genom att dela en säng eller kläder med en smittad person.

Chicken Pox Vattkoppor är ofta som en barndom sjukdom, men vuxna som aldrig haft vattkoppor kan fortfarande fånga den. CDC rapporterar att vuxna i synnerhet är mer sannolikt att uppleva ett svårt fall av vattkoppor, vilket kan leda till sjukhusvård eller dödsfall.

Mollusker

Molluscum contagiosum är virusinfektion i huden som leder till en utslag som visas som små, klumpar rosa eller knölar på huden. Det sprids genom person-till-person kontakt eller genom att komma i kontakt med föremål som en smittad person används på hudutslag, t. ex. en handduk. Enligt CDC är detta en mild infektion som normalt kommer att klara upp på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.