trombos vs DVT

Trombos är den term som används för att beskriva en blodpropp som bildas i hjärtat eller i ett blodkärl. När en blodpropp bildas i de djupa venerna i kroppen, kan det utlösa ett tillstånd som kallas djup ventrombos (DVT)

tromb

Enligt US National Library of Medicine, en tromb bildas när blodet koagulerar (tjocknar) från flytande till fast tillstånd. Under vissa omständigheter, orsakade blockering av en tromb kan avsevärt begränsa det normala flödet av blod och syre, vilket leder till allvarliga komplikationer.

DVT

DVT vanligast förekommer i benen, enligt Mayo Clinic. Allvarliga konsekvenser av syndromet inkluderar permanenta skador på den drabbade vener och utvecklingen av en blodpropp. -En tromb som bryter loss och lämnar någon annanstans i kroppen

lungemboli

När en blodpropp lämnar i lungorna, det kan allvarligt hämma kroppens syretillförsel, vilket slutligen leder till hjärtsvikt. Denna potentiellt dödliga tillstånd kallas en lungemboli.

DVT Riskfaktorer

Mayo Clinic CITES riskfaktorer för DVT som inkluderar sammanträdet under en längre tid, cancer, graviditet, rökning, fetma, hereditet och användning av p-piller.

Betydelse

The Society of interventionell radiologi anges att ett av 100 DVT patienter dör av en lungemboli.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.