vad är orsakerna till migrän & interstitiell cystit?

Migrän orsakar betydande halter av smärta som ofta varar i flera timmar eller dagar. Interstitiell cystit, eller smärtsam blåsa syndrom, orsakar smärta och tryck i urinblåsan och bäckenet. Migrän och interstitiell cystit har oftast olika orsaker

Migrän Orsaker

Enligt Mayo Clinic, orsaker till migrän omfatta nerv förändringar resonemang patientens smärtupplevelse. Serotonin nedgång i hjärnan under migrän och detta kan resultera i ökad smärta känsla i det yttersta skiktet av hjärnan som kallas hjärnhinnorna.

Migrän Triggers

migrän har ofta medicinska eller miljömässiga utlösare att sätta på en migränattack som stress, förändringar sova eller väderomslag. Vanliga utlösande faktorer alkohol, ost och choklad, sensoriska stimuli som starkt ljus, höga ljud och ovanliga dofter och variationer i östrogen hormoner kan orsaka migrän.

Migrän Riskfaktorer

Kvinnor, personer under 40 års ålder och individer med en familjehistoria av migrän har en ökad risk att utveckla migrän.

Interstitiell cystit Orsaker

Enligt Mayo Clinic, interstitiell cystit ofta resultatet av en mix-up i signaler om att blåsan skickar till hjärnan när det behöver kissa. Personer med denna störning kan också ha en defekt i urinblåsan skyddande foder som kan tillåta giftiga ämnen i urinen för att irritera blåsväggen.

Interstitiell cystit Riskfaktorer

interstitiell cystit vanligen presenterar i människor i åldern 30 och 50 och hos kvinnor. Personer med colon irritabile eller fibromyalgi kan ha en ökad risk att utveckla interstitiell cystit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.