vad är skillnaden mellan en perforerad & brusten trumhinnan?

Trumhinnan skiljer hörselgången från den känsliga strukturer din mellanöra och inneröra. Den överför ljudvågor till ditt öra och tjänar till att skydda resten av örat från skador genom att hålla skräp och vätska ut

Funktion

trumhinnan-kallas trumhinnan-är mycket tunn och flexibel. Det är ansluten till omgivande hud i de djupaste delen av hörselgången. Bakom trumhinnan i mellanörat, är lufttrycket regleras genom bihålorna. En tryckökning kan orsaka sug på dina trumhinnor. Trumhinnan är utformad för att riva eller perforera naturligtvis om för mycket sug uppstår. Det gör så att släppa ut trycket från mellanörat och för att undvika att sprängas sönder

Betydelse

En perforering är ett litet hål, riva eller snitt i dina trumhinnor. Ibland är det nödvändigt för din läkare att göra ett litet snitt i örat trumman för att dränera vätska, till exempel vid behandling en öroninflammation.

Brustet trumhinnan är helt rippade öppen, förstörde det mesta av membran. När lufttrycket omkring dig förändras snabbt, kan öronen inte att kunna hänga med. För exempel, om du stigning och nedstigning alltför snabbt medan dykning eller flygande, är en intensiv sug skapas som kan orsaka trumhinnan spricka.

Identifiering

När en fysisk perforation uppstår att frigöra trycket från mellanörat, Du kan känna ett litet kort smärta

När en trumhinnan spricker det är smärtsamt. vanligtvis kommer du att känna intensivt tryck och smärta i örat innan brista. Vid tidpunkten för brytningen du kommer att förlora din förmåga att höra från örat. Efter ett tag, kanske du har vätska eller blod kommer ut ur örat. Du kan också uppleva en intensiv ringningar i örat vid tiden för brytningen.

Lösning

trumhinnan brista kräver omedelbar läkarvård. Din hörsel kan permanent skadade efter sprängning, en brusten trumhinna måste korrigeras kirurgiskt

trumhinnan perforation läker snabbt på egen hand. . Dina trumhinnor är utformad för att naturligt läka små tårar, snitt eller hål.

Expert Insight

Om du lider av en perforerad eller brusten trumhinna, är det viktigt att hålla vätska ur örat. Använd öronproppar i duschen eller i badet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.