varför använda klammer i stället för stygn på ett sår?

Sömmar, även kallade suturer, är de traditionella medlen för att stänga sår, men läkare i ökande utsträckning använda klammer i stället. Kirurgiska häftklammer placeras med en häftning enheten i sårkanterna. Staples har vissa fördelar jämfört med stygn

Placement

För att ansöka märlor, en läkare eller biträdande justerar sårkanterna och håller dem samman. med pincett eller fingrar. Han eller annan utövare har sedan häftning enheten mot såret och trycker på avtryckaren på enheten, placera häftklamrar i huden.

Speed

Staples går fortare att placera än sömmar, minskar risken för infektion. Läkare också föredrar dem för stora sår som tar lång tid att suturen.

Mindre Penetration

Häftning även innebär minimal hudpenetration jämfört med stygn, är ytterligare ett skäl infektion mindre troligt med klammer.

Material

Staples är tillverkade av rostfritt stål, vilket är mindre troligt att orsaka negativa hudreaktioner än suturering material.

Advantage stygn

Den främsta fördelen med sömmar är att de tenderar att orsaka mindre ärrbildning. Läkare är mer benägna att använda dem i ansiktet och andra områden där ärrbildning skulle vara en viktig fråga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.