Vilka är de behandlingar för pediatriska njurinsufficiens?

Pediatrisk njurinsufficiens-även kallad kronisk njursjukdom eller njursvikt-ett tillstånd där njurarna långsamt förlora möjligheten att ta bort avfall och överflödig vätska från kroppen, enligt National Institutes of Health. Det finns en mängd olika behandlingar för pediatriska njurinsufficiens, beroende på svårighetsgraden av sjukdomen

kontrollera blodtryck

Att upprätthålla en hälsosam blodtryck är en kritisk faktor vid behandling av kronisk njursjukdom, enligt NIH medicinska encyklopedin. Genomgående högt blodtryck kan orsaka ytterligare skador på njurar och förvärra tillståndet. NIH experter rapport att läkare brukar ordinera läkemedel som kallas ACE-hämmare för att kontrollera blodtrycket

Anemi Behandlingar

Sedan anemi -. Lågt antal röda blodkroppar-förekommer hos patienter med pediatrisk njurinsufficiens, läkare ordinera behandlingar ofta för att hantera det, enligt Kids Health, en pedagogisk plats från Nemours Foundation. NIH experter citera järntabletter, kallad bilder av ett läkemedel erytropoietin eller blodtransfusioner som möjligt anemi behandlingar.

kostförändringar

En studie publicerad i Archives of Disease i barndomen rapporter särskilda kostförändringar vid behandling av barn njurinsufficiens. Författarna till studien rekommenderar att begränsa intaget av protein, kalium, fosfat och natrium att lindra stress på njurarna.

Dialys

Patienter med svårare former av pediatrisk njurinsufficiens eller barn som förlorat de flesta av sina njurfunktion gå från enklare behandlingar till dialys, vilket är en extern rening av blodet, enligt Kids Health. Hemodialys och peritonealdialys båda beroende på maskiner för att utföra arbetet i njurarna.

Njurtransplantation

Patienter som förlorar mest av deras njurfunktion brukar kandidater för en njurtransplantation, enligt Kids Health. Läkare antingen hitta en njure från en levande donator eller en person som har dött och donerat sina njurar. Om en givare inte är lätt tillgängliga, patienter fortsätter med dialys tills läkarna hitta en njure och schemalägga en transplantation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.