magnesium och håravfall

Vitaminer och mineraler är viktiga näringsämnen som måste förbrukas genom kosten.
Några mineraler som magnesium, är spårämnen, endast behövs i små mängder. Brist eller överflöd på vissa mineraler kan leda till håravfall

Funktioner

Magnesium behövs för protein, ben och fettsyror bildas, göra nya celler, och aktivera B-vitaminer, bara för att nämna några. Produktion och användning av insulin hormon kräver magnesium, enligt NutritionData. . Com

Hair sammansättning

Hår består av två delar: en follikel rot under hårbotten som producerar proteinet och färgpigment i hårstrået och nagelband, den synliga delen av håret ovanför hårbotten yta, täckt med skala-liknande skivor av protein som kallas keratin. Blodcirkulationen bär viktiga näringsämnen till folliklar att stimulera tillväxt, såsom B-vitaminer, protein och kalcium.

Alopecia

Alopecia är en autoimmun sjukdom som drabbar cirka 1 till 2 procent av befolkningen. Kroppen angriper friska hårsäckar, enligt National Alopecia areata grunden, så olika former av håravfall, som fläckvis kala fläckar, totalt hårbotten skallighet eller fullständig håravfall.

Magnesiumbrist och överskott

Malabsorption av näringsämnen kan leda till hypomagnesemi, där nivån av magnesium i blodet är för låg. Hypermagnesemia utvecklas vanligen först när människor med njursvikt ta magnesiumsalter eller läkemedel som innehåller magnesium såsom antacida eller laxermedel.

effekt på håret

Kalcium och magnesium obalans är en vanlig bidragande orsak till håravfall och utgår från att konsumera överskott av socker, vilket kan ge upphov till att bli insulinresistenta.
tidigt håravfall hos män har länge misstänkts att ha kopplingar till insulinresistens, enligt StopHairLossNow. com


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.