selen och håravfall

Ett mineral som behövs av kroppen för att hålla sig frisk, kan selen vara skadliga om för lite eller ett alltför stort belopp i kroppen. Med mer än 1 m från en nonprescription selen komplettera varje dag kan ha skadliga effekter, inklusive håravfall

Selen

Selen, ett mineral som agerar som en antioxidant, behövs för riktig immunförsvaret och hjärta funktioner. En antioxidant spårämne, skyddar cellmembranen genom att arbeta med E-vitamin i kroppen. Selen behövs bara i mycket små mängder och hjälper till att upprätthålla vävnad elasticitet.

Selen toxicitet

För mycket selen leder till selenosis förgiftning. Långsiktig exponering för höga halter av selen i vatten och mat leder till flera dermatologiska problem, inklusive reversibel skallighet. Diagnos selenosis baseras på symtom, går särskilt snabbt håravfall.

Brist

Eftersom selen maten cykeln via växter i mark, det är bra att bo någonstans med hög selenhalten eller äter mat från dessa områden. Vissa länder, som Nya Zeeland, Finland och vissa områden i Kina som lider brist på selen utveckla virussjukdomar som ett resultat, enligt Merck online medicinska bibliotek.

Thyroid

Selen är också nödvändigt för sköldkörteln att fungera normalt. Om sköldkörteln är överaktiv eller underactive kan alopeci håravfall resultat, enligt Merck.

Behandling

Behandling av selen förgiftning innebär att minska consumption. Treatment med selen tillägg kan leda till en fullständig återhämtning för dem med mineralbrist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.