vilken del av hjärnan bearbetar känslor?

Enligt PsychEducation. org, är det limbiska systemet tros vara den del av hjärnan i samband med känslor och känslor reglering. Detta system består av flera sammankopplade strukturer som är ansvariga för minne och olika känslolägen. Det limbiska systemet ligger i främre delen av hjärnan

Delar av det limbiska systemet

Det limbiska systemet inkluderar hippocampus, som styr minne, amygdala, som styr rädsla och kärlek, och hypotalamus, som är en körtel som är tänkt att styra det limbiska systemet fungerar.

Emotion och minne

Minnen tros vara kopplat till känslor. En händelse som gör dig glad eller rädd är mer benägna att stanna i ditt minne än en händelse som inte hade någon känslomässig påverkan.

Amygdala

amygdala, tillsammans med hippocampus, septum kärnan och thalamus, spelar en roll i de känslor av kärlek och tillgivenhet. Amygdala är också avgörande för att identifiera risk och spelar en stor roll i självbevarelsedrift.

Hippocampus

Hippocampus är viktig för långtidsminnet. Om hippocampus förstörs, förmågan att komma ihåg saker försvinner, tillsammans med förmågan att känna igen fara eller hot.

Hypothalamusen

Hypotalamus spelar olika roller i kontrollen av känslor. Det tros vara inblandade i de känslor av ilska och glädje, men den spelar också en roll i sexualitet, hunger, stridslysten och kroppens känsla av varma och kalla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.