Varför skadar baksidan av min häl?

Smärtan i baksidan av hälen är ett tecken på att något inte står rätt. Enligt American Podiatric Medical Association, är bakre hälen smärta ofta resultatet av felaktiga biomekanik. Korrigera din fot ställning kan vara svaret på att lindra symtomen

Achilles Tendinit

Om du har ont när du joggar eller hoppar och täthet, kan diagnosen Achilles tendinit. Detta är en inflammation i hälsenan, som fäster vadmuskeln till hälbenet.

Haglunds Deformity

Haglunds Deformity är ett ben framträdande på baksidan av en häl. Det ser ut som en stor röd bula och kan vara ganska smärtsamt. Detta villkor har förtjänat termen "pump bump" eftersom det är sett så ofta hos kvinnor som bär klackar, vilket satte press på baksidan av hälen.

Retro Calcaneal bursit

En liten röd bula på hälen kan indikera Retro Calcaneal bursit. Knölen kommer att lämna anbud på direkta palpation. Bursa, en vätskefylld säck som ska förhindra senor och ben från gnugga tillsammans, blir inflammerad

Behandlingar

Behandling för din häl smärta kan vara så enkelt som ordentlig sittande skor eller anpassade ortoser för att hålla din fot i rätt position. Hem-stretching övningar och massage kan hjälpa till att lossa senor och muskler. Antiinflammatoriska läkemedel används för att minska svullnad och minimera smärta. En läkare kan ordinera sjukgymnastik eller injicera hälen.

Kirurgi

Om din häl smärtan kvarstår i mer än sex veckor samråda med en podiatric kirurg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.