häst terapi för handikappade

Använda häst terapi som ett verktyg för att hjälpa både fysiskt och psykiskt funktionshindrade är en kombinerad ansträngning av familjemedlemmar, många frivilliga, vårdpersonal och hästdjur partners arbetar för att förbättra den fysiska och psykiska välbefinnande för deltagaren. Medan mål och struktur av en häst terapi program är allvarliga saker, ger rekreation inställningen deltagarna att fokusera på de "roliga" aspekt

Vad Horse Therapy är

Häst terapi fokuserar på den helande kraften i en relation mellan häst och människa. När det gäller fysiskt handikappade, tar terapi i form av att utveckla ridkonst färdigheter som bidrar till att stärka och stödja ryggen och bäckenet. När det gäller känslomässigt handikappade människor, både häst färdigheter och omonterade verksamhet arbeta för att stödet i känslomässiga tillväxt och förbättra icke-verbal kommunikativ förmåga, problemlösning och ledarskap. Häst terapi hjälper till att bygga självförtroende och främja en känsla av självständighet till alla sina deltagare.

Så fungerar det

De flesta hästar-assisterad terapi center är icke-vinstdrivande organisationer. Volontärer omfattar majoriteten av personalen, men allt arbete under ledning av en behörig. Flera program finns för att utbilda och certifiera volontärer som hanterare, spanare och instruktörer. Erbjuder till exempel den nordamerikanska Ridning för handikappade Association ett tre nivåer program för certifiering av instruktörer som består av registrerade, Advanced och magisternivå. Dessutom måste varje certifierad instruktör vara HLR-certifierade och genomföra minst 20 timmars fortbildning varje år för att behålla sin instruktör status. Deltagaren familjemedlemmar ofta är utbildade, så hela familjen kan engagera sig.

Mest terapi hästar kommer som donationer till programmet. Hästar genomgå en sträng utvärdering för att säkerställa deras lämplighet innan de godkänns. Hästar valt att delta i terapi program är väl bröt, lugn och lätt att tillvägagångssätt ston eller valacker tåla precis vad som helst.

Horse terapi deltagare varierar i ålder från ung till gammal. Vissa program tillåter barn så unga som tre i förskolan ridning kompetensutveckling. Varje deltagare genomför en screening process som säkerställer ett program för att möta individuella behov. Beroende på inriktning av programmet och de behov som deltagaren kan programmen innehåller undervisning i engelska /westernridning, körning (förarbete), och häst vård i antingen grupp eller privat inställningar.

Fysiska Fördelar

Häst terapi kan arbete för att förbättra finmotoriken och koordinationen förbättra balans kontroll, stärka muskler och förbättra muskeltonus, öka deltagarens uthållighet och ger ett medel för avkoppling. Aktiviteter som trimning, montering och demontering kan bidra till att öka rörelseomfånget.

Psykologiska fördelar

Man kan inte bortse från de psykologiska effekterna att ha roligt har på sinnet. Häst terapi ger deltagaren en chans att vara "normal" och njuta av åtminstone ett litet mått av självständighet. Andra psykologiska fördelar är ökad självkänsla och social kompetens. Häst terapi verkar vara särskilt användbart för autistiska individer, och många gånger hjälper dem att bli mer utåtriktad och mer kapabel allmänna stämningen kontroll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.