hur man kan minska bränna smärta

Denna artikel förklarar hur korrekt hantera enkla brännskador och lindra smärta snabbt
1.
Burns är gemensamma hudskador som orsakas av exponering för värme, solljus, friktion, kemikalier, el och strålning. De är indelade i olika grader bygger på djup skada orsaken till hudlagren.
2.
Första gradens brännskador är den enklaste typen, eftersom de påverkar bara det yttersta lagret av vår hud som kallas epidermis. De presenterar vanligtvis som rodnad med lite smärta beroende på graden av exponering. Ett bra exempel på den här typen av bränna är en icke blåsbildning solbränna eller friktion bränna.
3.
Andra gradens brännskador är strängare än första gradens brännskador på grund av skada tränger djupare in i andra hudlagret kallas dermis. De presenterar med rodnad, värme, smärta och blåsor som är en viktig särskiljande faktor från första gradens brännskador. Även om dessa brännskador blister, lämnar de sällan någon ärrbildning.
4.
tredje gradens brännskador är mycket svår eftersom skadan tränger djupare in i huden och subkutana vävnaden där hårsäckarna är inbäddade. Denna typ av bränna presenterar med fullständig förlust av det yttre lagret av huden, skador på full tjocklek av dermis, håravfall och är smärtfri på grund av nervskador. Denna typ av bränna kräver professionell läkarvård. Det brukar blad ärrbildning och kan kräva en hudtransplantation.
5.
Fjärde gradens brännskador är ännu mer komplicerat och involverar djupare vävnader som senor, ligament och muskler.
6.
korrekt hantering av behandling brännskador syftar till att förhindra infektion, minska smärta och främja snabb läkning. Så länge huden är intakt som i första gradens brännskador är risken för infektion sällsynta. Även i fallet med andra gradens brännskador, den första sak att göra är inte pop blistret. Inne i blister är en steril miljö, och hud som är under blister är inte redo att exponeras än. Så ju längre du kan behålla blistern i snabbare att området kommer att läka med mindre komplikationer. I de fall en blåsa kan få punktering och sippra ut dess innehåll, Skala inte av luckan på huden eftersom det fungerar som ett skyddande lager för den mogna huden under den. Som en extra försiktighetsåtgärd för att en punkterad blister, kan du använda en aktuell antibiotika (Neosporin, Polysporin) och en Band Aid på toppen för att förhindra exponering och kontamination.
7.
Minska smärta är en annan viktig faktor i förvaltningen brännskador. Det tillvägagångssätt varierar beroende på storleken på brännskadan. När det gäller solbränna, är ett havregryn bad rekommenderas för att lugna huden. Då aktuella ämnen som innehåller aloe och lidokain (ex. Solarcaine) kan tillämpas i efterhand för att hålla huden hydrerad och döva smärtan. En ovanlig metod för att minska brännande smärta i så snabbt som 15 minuter är den lokal applicering av tre färgade tandkräm (ex. Aquafresh). Detta bör endast provat vid tiden för bränna, om förbränningshastigheten har oskadad hud på det, och om det inte är smittad.
8.
Det brukar ta ungefär en vecka för huden att läka och hålla den nya huden fuktig kommer snabbare den mognad och minska ärrbildning. Tillämpa olja vitamin E på healing nya hud är ett bra sätt, så länge man inte är allergisk mot det. En annan mjukgörande agent som kan användas är aloe

tips och varningar


 • Referenser:. ? Harrisons Principles of Internal Medicine, The Merck Manual, Online Resources.
 • ? någon information i denna artikel är strikt informativt och inte på något sätt fungera som en vägledning till mig själv terapi eller ersätta råd från en läkare på något sätt.
 • Människor med eventuella allergier till någon av de produkter som nämns i artikeln bör undvika deras användning.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.