magnesiumoxid och diabetes

National Institutes of Health säger magnesium är "den fjärde vanligaste mineral i kroppen och är viktig för god hälsa. " Detta sagt, en person riskerar att utveckla diabetes och metabola syndromet kan dra nytta av tillskott av detta mineral

Påverkan på Diabetes

Magnesiumoxid "kan påverka utsläpp och aktiviteten hos insulin, det hormon som hjälper blodsockerkontroll blod (socker) nivåer, säger diabetesmonitor. com. Individer som är pre-diabetiker har ett tillstånd som kallas hypomagnesemi, eller otillräcklig blodet av magnesiumoxid.

Biverkningar

Det har rapporterats i National Institutes of Health att illamående, kräkningar, tjärliknande avföring, yrsel, hud hudutslag och svaghet emellanåt har inträffat med magnesiumoxid terapi.

livsmedel källor av magnesiumoxid

En kost rik på fullkorn, grönsaker och vissa typer av bönor (särskilt Lima och marinen) är utmärkta metoder för att naturligt stimulera blodet av magnesiumoxid.

varningar

Att ta för mycket magnesiumoxid kan resultera i magnesium toxicitet, vilket resulterar i illamående, diarré och farligt lågt blodtryck.

Expert Insight

Biomedicinsk expert Masaaki Inaba säger att om vissa individer bibehålla låg magnesiumoxid nivåer, kan det metabola syndromet resultat. Metabola syndromet, som är en grupp av symtom som förekommer samtidigt, kan främja förekomsten av inte bara typ-2 diabetes utan också kranskärlssjukdom och stroke också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.