livmoderhalscancer laserbehandling

Worldwide , livmoderhalscancer är en av de vanligaste formerna av cancer som effekt kvinnor . För patienter som får diagnosen tidigt , är livmoderhalscancer laserbehandling ett alternativ som ger flera fördelar

Fakta

Den tredje vanligaste cancerformen hos kvinnor , börjar livmoderhalscancer med onormal celltillväxt i livmoderhalsen . Mest livmoderhalscancer orsakas av ett vanligt virus som kallas HPV . Livmoderhalscancer upptäcks vanligtvis sent , när den har spridit sig i hela kroppen , eller tidigt , genom avvikande resultat i en Pap smear undersökning . Tidig upptäckt av livmoderhalscancer genom regelbundna kontroller är viktiga eftersom det ger patienterna möjlighet att mindre invasiv behandling alternativ, exempelvis laserbehandling .

Funktion

Livmoderhalscancer behandlas genom att förstöra eller ta bort den onormala cellvävnad i livmoderhalsen . I livmoderhalscancer laserbehandling , ligger en patient tillbaka på en säng med fötterna upphöjda , ungefär som under en vanlig besök på gynekolog. Kirurgen gäller först lokalbedövning till livmoderhalsen. Hon använder sedan ett spekulum och riktar en laser genom slidan . Kirurgen fokuserar laserstrålen på onormala cancerceller och förstör dem genom att bränna dem eller förångning dem .

Överväganden

Laserbehandling används bara på scen 0 livmoderhalscancer, när cancern är belägen i livmoderhalsen ensam och har inte sprida någon annanstans i kroppen . I senare etapper cancer flyttar till urinblåsa, lungor och tarmar , metastaserande i hela kroppen . Vid det laget är laserbehandling lokaliserad också ett förfarande som skall till någon hjälp för patienten .

Fördelar

Livmoderhalscancer laserbehandling ger några fördelar för patienterna. Det kan utföras på en läkarmottagning i stället för ett sjukhus . Remissionsfrekvensen efter livmoderhalscancer laserbehandling är genomgående hög --- 85 till 90 procent av kvinnorna blir botade efter att ha genomgått den . Dessutom är en kirurg kunna rikta onormala celler och vävnader direkt med laserstrålen , lämnar mer frisk vävnad bakom . Detta bidrar till att undvika skador på patientens livmoderhalsen och bidrar till att bevara hennes barnafödande alternativ för framtiden .

Varning

Som med alla typer av kirurgi , bär livmoderhalscancer laserbehandling med sig några risker . Det finns en risk att en patient kan ha en negativ reaktion på lokalbedövning . Också , medan många kvinnor återhämta sig snabbt från laserbehandling , viss erfarenhet några efter effekter som smärta, kramper och ansvarsfrihet . Det finns alltid en chans att efter laserbehandling , får livmoderhalscancer återkomma .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.